Dry Aging

 Dry aging is een nieuwe trend op het gebied van vleesbewerking

 

Dry Aging

Slagerij Ruven heeft drie dry aging kasten in de winkel staan. Dry aging is een nieuwe trend op het gebied van vleesbewerking en wordt voornamelijk toegepast op rund, lams en kalfsvlees. Bij dit proces wordt het vlees zes weken lang gerijpt in een ruimte waarin luchtvochtigheid, temperatuur en luchtcirculatie voortdurend worden gecontroleerd. Door de natuurlijke enzymen wordt het vlees heerlijk mals. Ook wordt er vocht aan het vlees onttrokken, wat leidt tot 30 procent gewichtsverlies. Dit zorgt voor een intensere rundvleessmaak.

In onze slagerij maken wij ook graag gebruik van deze manier van vleesbewerking en we nodigen u van harte uit om eens kennis te komen maken met ons heerlijke
dry aged vlees.

Openingstijden

Maandag 08:00-18:00
Dinsdag 08:00-18:00
Woensdag 08:00-18:00
Donderdag 08:00-18:00
Vrijdag 08:00-18:00
Zaterdag 08:00-15:00
Zondag Gesloten

Contact

Kasteellaan 31-33
Gevestigd in IJsselstein
T: 030-6882127
E: info@slagerijruven.nl

10 + 3 =